در این مطلب میخواهم به موضوع دین در آلمان و برخی روانشناسان آلمانی اشاره کنم.
در آلمان رشته ی روانشناسی دین مورد بحث فیلسوفان و عالمان الهیات بود.مثلا شلایر ماخر برایش روانشناسی در مقایسه با الهیات امری درجه دو بود. با شروع قرن بیستم و ترجمه ی آثار مکتب کلارک روانشناسی دین در آلمان رشد جدی ای بیدا کرد.
1. ویلهلم وونت(32-1920)
وونت بنیان گذار روانشناسی تجربی بود. او درصدد بود دین را از طریق بازسازی گذشته بعید آن و تحولات بعدی تبیین کند که در حوادث ذهنی ابتدایی و غیر دینی ریشه دارد.
دین عبارت از این احساس است که دنیای ما بخشی از دنیای بزرگ تر و فوق طبیعی است که در آن اهداف والاتر انسانی به ثمر می نشیند و تحقق می یابد.
2. فروید(56-1939)
فروید و یونگ نقش زیادی در مباحث روانشناسی دین دارند. فروید دین را "توهم" و "نورز جهان شمول" و "مخدر" می نامید و امیدوار بود نوع بشر بتواند بر آن چیره شود. فروید به تحقیق درباره ی رفتار دینی علاقمند بود. او چهار کتاب عمده روانشناسی دین نوشت و منتقدان دین او را بشتوانه ی بهتری برای اعتراض های خود می دانند.
3. یونگ و آدلر
یونگ و آدلر به دلیل توجه جدی به روانشناسی بدیدارهای دینی ممتاز هستند. ارزیابی مثبت این دو از دین به عنوان نمایانگر ابعاد روح به نحو ژرف تر و جامع تر از سائق جنسی که فروید محور روح بشر می انگاشت نقطه ی جدایی آن ها از فروید شد.
4. اریکسون
او برجسته ترین شاگرد فروید بود. نظریه ی مراحلش در مسیر زندگی ارزیابی مثبت تری از نقش دین در سلامت روانی به دست می دهد.
5. ویکتور فرانکل
او به دلیل "معنی درمانی" که رویکرد و رهیافت دینی دارد بسیار برجسته است.اثر او در این باره انسان در جستجوی معناواست.کسانی که روانشناسی را همسو و مددرسان اهداف دین رسمی می انگارند با شور و شوق زیاد از نطریه ی فرانکل استقبال می کنند.
منبع: سایت حوزه
گزارشی در مورد دین در سایت pew
دین ,روانشناسی ,ی ,فروید ,دینی ,آلمان ,روانشناسی دین ,دین در ,در آلمان ,و آدلر ,یونگ و
درباره این سایت